Kenkhuis, Keurslager

Op de boerderij

Al ons rundvlees is afkomstig van vrouwelijke runderen van ongeveer 3 jaar oud en die twee keer hebben gekalfd (voor de kenners onder u). Onze runderen zijn voor de volle 100 % Hollandse runderen. De runderen lopen het grootste deel van het jaar rond in de weide rond de boerderij in Geesteren en Weerselo (Overijssel), welke gelegen is aan de rand van de natuurgebieden van natuurmonumenten en staatsbosbeheer, waarbij een gedeelte van de weiden worden gehuurd van deze organisaties. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder in de weide en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de runderen, in de wintermaanden, in grote open stallen op stro.

Slachten

U laten genieten van een (h)eerlijk smaakvol stukje rundvlees, dat is onze uitdaging. Als keurslager van het Twentse  platteland is het ons vak - of beter gezegd onze passie - om voor u een topkwaliteit rundvlees te selecteren en voor u keukenklaar te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit vrouwelijke vleesrunderen, welke op een dier- en milieuvriendelijke manier zijn gefokt en gemest, met aandacht en respect voor de natuur.  Al onze runderen komen van geselecteerde bedrijven, boeren met eenzelfde passie voor een heerlijk en eerlijk stukje rundvlees.

Hiervoor gebruiken wij raszuivere runderen, voornamelijk van het ras blonde d’aquitanie, welke van oorsprong afkomstig zijn uit Zuid-Frankrijk. Dit ras is vooral bekend om hun forse bespiering , fijne draad van het vlees en zeer smaakvol, dat het topkwaliteit is, dat is duidelijk. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde D’ Aquitanie ras zelfs de hoogste waardering.

In de keurslagerij

De runderen worden geslacht op een klein bedrijf in Twente, waarna het in bouten en technische delen bij ons wordt aangeleverd. In onze keurslagerij wordt het vlees verder verdeeld , gevliesd en daarna gerijpt, waardoor het vlees lekker mals wordt en een veel vollere smaak krijgt. Dit geldt met name voor de luxere vleessoorten zoals entre-côte, biefstuk, tournedo, maar ook bieflapjes en rundersteaks.

Bij u thuis
Dit (h)eerlijke stukje vlees verdient ook in de keuken natuurlijk de volle aandacht, graag geven wij u hiervoor nog enkele tips.

Toppers

  • Biefstuk
  • Entrecôte
  • Rib-eye
  • Sucadelappen
  • Rundergehakt
  • Carpaccio

Groot vlees voor op de barbecue

  • Picanha
  • Cote de boeuff
  • Bavette

Kenkhuis, Keurslager

Westeinde 13
7671EK Vriezenveen
0546561347

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
13:30 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten